Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Καρκίνος δεν είναι ασθένεια αλλά σύμπτωμα ενός καταπονημένου οργανισμού.




Μερικά άμεσα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που ο οργανισμός του έχει εκδηλώσει καρκίνο, ταυτόχρονα με την όποια ιατρική παρακολούθηση από εξειδικευμένο ιατρό, είναι να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες.
  • Αποφυγή ζωικών πρωτεϊνών και ζωικών παραγώγων, που αποδεδειγμένα ευθύνονται για καρκινογένεση. Αρχίστε να τρώτε ωμά λαχανικά και φρούτα, γιατί η οι φυτικές πρωτεΐνες καταστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Μερικά φυτικά προϊόντα που καταστέλλουν τα καρκινικά κύτταρα είναι το αβοκάντο, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, σέλινο, φασολάκια φρέσκα, καρότο, λαχανάκια Βρυξελλών, αγκινάρες, σπαράγγια, φρέσκο καλαμπόκι, ρύζι, τζίντζερ, μπανάνες, κανέλα Κεϋλάνης, καυτερή κόκκινη πιπεριά, κορκουμάς, κράνμπερι, μύρτιλλα, έλαιο ινδικής καρύδας, μέλι κ.α. Καλό είναι να αγοράζετε βιολογικά προιόντα!
  •  Αποφύγετε την χρήση ζάχαρης και αντικαταστήστε την με μέλι.                                                                                                                                                                                                            
  • Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και μαύρου τσαγιού. Καταναλώστε ζεστά ροφήματα με ελληνικά βότανα.
  • Ελέγξτε το PH του σώματος σας καθώς ο καρκίνος αναπτύσσεται σε όξινο περιβάλλον και αμέσως μόλις το κάνετε αλκαλικό με μια επιλεκτικά φρουτο-φυτο-καρποφαγική διατροφή, αυτό θα δυσχεραίνει την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων. Μια καλή αρχή είναι ένα ποτήρι χλιαρό νερό με ένα στημένο λεμόνι και λίγο μέλι κάθε πρωί μόλις ξυπνάτε. Το λεμόνι είναι η κατ’ εξοχήν αλκαλική τροφή.
  •  Καταναλώστε καθημερινά τα κουκούτσια από δύο μήλα (μασημένα καλά) ή 3-4 πικραμύγδαλα (τα κουκούτσια από βερίκοκο – αφήστε τα από βραδύς να μουλιάσουν σε λίγο καθαρό κρύο νερό), που θα σας δώσουν την απαραίτητη δόση της Β17 γνωστή και ως Laetrile γνωστή αντικαρκινική ουσία.
  • Αποφύγετε να πίνετε νερό χλωριωμένο από την βρύση. Αγοράστε ένα απλό φίλτρο και τοποθετείστε το στην βρύση της κουζίνας σας.
  •  Συμβουλευτείτε ένα εναλλακτικό ιατρό με εμπειρία. Στην Ελλάδα υπάρχουν  μερικοί που ασχολούνται με την διατροφή δύο εκ των οποίων γνωρίζω και συνιστώ είναι, η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα και η Μαρία Μυρτώ Γρίβα στην Θεσσαλονίκη. www.grivas.info
  • Ενημερωθείτε παράλληλα με την όποια θεραπεία έχετε επιλέξει να κάνετε αναζητώντας άρθρα και βιβλία που μπορεί να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις αιτίες που δημιουργούν τον καρκίνο. Μερικά που προτείνω είναι:
  1.  Μέγας Οδηγός Διατροφής και Υγείας, του Τηλέμαχου Ευθυμιάδη http://www.perizitito.gr/product.php?productid=33313&page=1 ,  
  2. Ιπποκράτειος Διατροφή, του Μιχάλη Λιάπη http://www.iviskospublications.gr/title.php?id=31 ,
  3. Ο Καρκίνος δεν είναι Ασθένεια, του Andreas Moritz http://www.papasotiriou.gr/author/216595   
  4.  το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής, του Andreas Moritz http://www.papasotiriou.gr/author/216595  ,   
  5. και διάφορα ενδιαφέροντα sites με βίντεο και άρθρα όπως:                                     www.grivas.info ,     http://www.ener-chi.com/ ,    http://phoenixtears.ca/