Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κατανάλωση Ζωικών τροφών και Καρκίνος




Η κατανάλωση τροφών τις οποίες ο οργανισμός αδυνατεί να χρησιμοποιήσει, αποτελεί βασικό αίτιο νόσησης και λοιμώξεων.
Σε αυτές τις τροφές συγκαταλέγεται το κρέας και το ψάρι.
Ο οργανισμός είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει μόνο ένα μικρό τμήμα των συστατικών του κρέατος, ενώ τα υπόλοιπα πρέπει να αποβληθούν με ποικίλους τρόπους. Ένα μεγάλο τμήμα της άπεπτης πρωτεΐνης του κρέατος διασπάται από τα κυτταρικά ένζυμα του κρέατος, καθώς και από τα βακτήρια της εντερικής οδού. Επειδή τα κύτταρα του αποσυντεθειμένου κρέατος αποτελούνται από εκφυλισμένη και συμπυκνωμένη πρωτεΐνη,

   
-[[όταν η ζωική πρωτεΐνη θερμαίνεται, σκληραίνει και καταστρέφεται. Αυτό καλείται «πήξη» ή «πηξία». Για παράδειγμα, ένα ωμό αυγό είναι αρχικά υγρό, αλλά σκληραίνει όταν βράζεται ή τηγανίζεται. Οι πρωτεΐνες του χάνουν την τρισδιάστατη δομή τους, και ουσιαστικά καθίστανται άχρηστες για τον οργανισμό ]]-  

η αποσύνθεση τους συνεπάγεται την έκλυση πουτρεσκίνης και καδαβερίνης,  

- [[οι άχρωμες, δυσώδεις πτωμαΐνες παράγονται από την διάσπαση των αμινοξέων σε ζωντανούς και νεκρούς οργανισμούς. Η πουτρεσκίνη και η καδαβερίνη περιγράφηκαν για πρώτη φορά από τον γερμανό ιατρό Ludwig Brieger το 1885! Αυτές οι δύο ενώσεις ευθύνονται για την δυσοσμία της σάρκας που σαπίζει, αλλά και για φαινόμενα όπως η κακοσμία του στόματος και η βακτηριακή κολπίτιδα ]]

ιδιαίτερα ερεθιστικών τοξικών και θανατηφόρων ουσιών που απαντώνται σε πτώματα. Άλλα καρκινογόνα χημικά, όπως οι ετεροκυκλικές αμίνες, σχηματίζονται από το μαγείρεμα του βοδινού και του χοιρινού κρέατος, των πουλερικών και των ψαριών. Έρευνες από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρκίνου (NCI), αλλά και από Ιάπωνες και Ευρωπαίους επιστήμονες, δείχνουν ότι οι ετεροκυκλικές αμίνες δημιουργούνται στο κρέας κατά το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτά τα ισχυρά δηλητήρια αρκούν από μόνα τους για να αφήσουν τον οργανισμό εκτεθειμένο σε οποιονδήποτε τύπο λοίμωξης.

Υ.Γ. Τα ζωικά προιόντα και όλα τους τα παράγωγα είναι μία -αλλά σημαντική λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης τους- ανάμεσα  στις πολλές διατροφικές αιτίες και εστίες καρκινογένεσης και κακής διατροφικής διαχείρισης του οργανισμού στην σύγχρονη κοινωνία των τροποποιημένων και επεξεργασμένων τροφών. Άλλες όπως ο καφές, το μαύρο τσάι, το κάπνισμα, η αφυδάτωση, τα εμφιαλωμένα υγρά σε πλαστικά μπουκάλια, οι κονσέρβες, τα αναψυκτικά, τα κατεψυγμένα προιόντα, η ζάχαρη κλπ για τα οποία θα ασχοληθούμε αναλυτικότερα.