Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Θεραπεία συναισθηματικών τραυμάτων με ηχοθεραπεία

Υπάρχουν διάφορες εναλλακτικές μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να δουλέψουμε για την θεραπεία συναισθηματικών τραυμάτων, όπως το Ρέικι, η Ύπνωση, η Ηχοθεραπεία, ο Διαλογισμός κλπ.
Σήμερα θα ήθελα να μιλήσω για μια άγνωστη ακόμη εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο στην Ελλάδα, την Ηχοθεραπεία η οποία επιδρά στο νευρικό σύστημα και με μερικές συνεδρίες βοηθά αποτελεσματικά στην απελευθέρωση συναισθηματικών τραυμάτων, μπλοκαρισμάτων και πολλών άλλων ψυχοσωματικών θεμάτων.

















Η Ηχοθεραπεία είναι μια σχετικά νέα μέθοδος στον δυτικό κόσμο εάν την δούμε ως εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, παρότι στην αρχαία Ελλάδα η απαγγελία ποιημάτων συνοδεύετο από τον θεραπευτικό ήχο μιας άρπας και επιδρούσε και τοιουτοτρόπως στο ψυχισμό των παρευρισκομένων.














Ακόμη στον ελληνικό Βυζαντινό κόσμο και στην ελληνορθόδοξη παράδοση οι εκκληστιαστικές ψαλμωδίες σκοπό έχουν να επηρεάσουν το πνεύμα κατευνάζοντας τις εντάσεις του σώματος με τις απιστεύτου κάλλους φωνητικές συνθέσεις, που δρουν θεραπευτικά στον συναισθηματικό κόσμο μας.












Στην Ινδία και το Θιβέτ η ηχοθεραπεία είναι μια πανάρχαια μέθοδος που χρησιμοποιείται ακατάπαυστα με διάφορα όργανα γνωστά ως ηχοδοχεία ή καμπανούλες. Στην καθημερινή τους θρησκευτική πρακτική οι μοναχοί αλλά και οι πιστοί τα χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες.













Σήμερα αυτά τα ηχοδοχεία χρησιμοποιούνται ευρέως στην ηχοθεραπεία με βασικές σχολές διδασκαλίας κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και δειλά δειλά στην Ευρώπη.












Η νέα εξέλιξη στην ηχοθεραπεία ήρθε να προσθέσει ένα άλλο όργανο, το Διαπασών και να το εξελίξει σε όργανο ακριβείας για τα διάφορα ενεργειακά κέντρα αλλά και σημεία βελονισμού του σώματος δημιουργώντας πραγματικά μια ολόκληρη επιστήμη του θέματος
Με την ηχοθεραπεία κατευνάζουμε το νευρικό σύστημα και τις εντάσεις στο σώμα και στο νου κάνοντας ένα λεπτομερές ηχητικό μπάνιο ακριβείας.

















Ο ήχος όπως και το φως έχει αποδειχθεί επιστημονικά πόσο επιδρά στο νερό και ως επακόλουθο στο ανθρώπινο σώμα που αποτελείται κατ' εξοχήν από νερό.
Με τα ηχοδοχεία και τα διαπασών μπορούμε να κάνουμε μια πλήρη συνεδρία για οποιοδήποτε θέμα απευθυνόμενοι σε έναν εκπαιδευμένο εναλλακτικό ηχοθεραπευτή και σας βεβαιώ ότι τα αποτελέσματα είναι μαγικά.
Πως ακριβώς δουλεύουν τα Διαπασών:
Κάθε Τσάκρα η ενεργειακό κέντρο έχει ένα μετρήσιμο σχεδιάγραμμα ηλεκτρομαγνητικής δραστηριότητας στο οποίο συντονίζεται με φυσικό τρόπο όταν η ενέργεια ρέει αρμονικά. Τοποθετώντας ένα διαπασών που δονείται πάνω σε ένα τσάκρα, οι ηχητικές δονήσεις μεταφέρονται και ενεργοποιούν το σώμα, ευθυγραμμίζοντας το με την συχνότητα του παραγόμενου ήχου ώστε έτσι να εναρμονιστεί και στην συνέχεια να θεραπευτεί.
Ένα καλό παράδειγμα για να κατανοήσουμε αυτήν την διαδικασία είναι ο συντονισμός διαφορετικών μουσικών διαπασών που όταν χτυπήσουμε το ένα αρχίζουν να δονούνται και όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν στον χώρο.
Έτσι λοιπόν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος ξαναφορτίζεται και η σωστή ροή ενέργειας επανεγκαθιδρύεται.
Προσωπικά ασχολούμαι με την Ηχοθεραπεία εδώ και μερικά χρόνια και είμαι ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα της. Ανήκω στην Επίσημη Ένωση Ηχοθεραπευτών των Ηνωμένων Πολιτειών και χρησιμοποιώ την ηχοθεραπεία μόνη της ή σε συνδυασμό με Ρέικι.
Θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να δοκιμάσετε μια συνεδρία ηχοθεραπείας.
Ένας πολύ ενδιαφέρων σύνδεσμος με αναλύσεις και φωτογραφίες της επίδρασης της ηχοθεραπείας στο ανθρώπινο κύτταρο είναι σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://tama-do.com/roothtmls/cell-research.html
Μια μικρή επίδειξη συνεδρίας με το Διαπασών των κρυστάλλων από την Francine Milford δημιουργό της θεραπευτικής μεθόδου ηχοθεραπείας με διαπασών:
www.youtube.com/watch?v=z9C5Cij2Gxo&feature=related

Dott. Ανδρέας Λάσκαρης,INHA/SHA/TF/IRF
Δάσκαλος Εναλλακτικών Φυσικών Θεραπευτικών Μεθόδων
Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Αθήνα
Επίσημο μέλος Παγκόσμιας Ένωσης Ηχοθεραπευτών,SHA:
www.soundhealersassociation.org
Επίσημος Θεραπευτής 'Tuning Fork Therapy Practitioner':
www.tuningforktherapy.com/whats_new_24.html
Για πληροφορίες και συνεδρίες:
Τηλ.: 6973010332