Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

O Καρκίνος μπορεί να αποφευχθεί και να θεραπευτεί αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες!



Λένε ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία για αυτό το “κακό”.  Τα πάντα όμως είναι συνδεδεμένα και σχετικά με την βιομηχανία τροφίμων – φαρμάκων.  Και κανείς δεν μας είπε ότι τον καρκίνο τον δημιουργούν οι τροφές. Αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες η ‘‘ασθένεια’’ καρκίνος  μπορεί να αποφευχθεί 99,99%.
Το 1931 ο επιστήμονας Otto Heinrich Warburg (1883-1970) έλαβε το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη της κύριας αιτίας του καρκίνου στη διατριβή του « Η κύρια αιτία και η πρόληψη του καρκίνου . ” Σύμφωνα με τον κ. Warburg, ο καρκίνος είναι το αποτέλεσμα των αντί-φυσιολογικών και θρεπτικών ουσιών στον τρόπο ζωής.
Γιατί;
Η αντί-φυσιολογική διατροφή και η καθιστική ζωή δημιουργεί στο σώμα μας ένα περιβάλλον οξύτητας και αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί την εκδίωξη του οξυγόνου από τα κύτταρα. Ο κ. Warburg δήλωσε:
“Η έλλειψη οξυγόνου και η οξέωση είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: όπου έχετε το ένα, έχετε και το άλλο.”
“Το οξυγόνο το απορρίπτουν οι όξινες ουσίες, ενώ οι αλκαλικές ουσίες προσελκύουν οξυγόνο.”
“Η Στέρηση οξυγόνου στο κύτταρο για 48 ώρες μπορεί να το μετατρέψει σε καρκινικό.”
“Όλα τα κανονικά κύτταρα έχουν μια απόλυτη ανάγκη για οξυγόνο αλλά τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να ζήσουν χωρίς οξυγόνο (αυτό είναι ένας κανόνας χωρίς εξαίρεση)”.
“Ο Καρκινικός ιστός είναι λιπώδη ιστός, ενώ οι υγιείς είναι αλκαλικοί.”
όλα αυτά από το 1931… Οι επιστήμονες γιατροί τι μαθαίνουν άραγε τώρα? Ρητορική ερώτηση χωρίς ανάγκη απάντησης. Οι σημερινοί ιατροί της συμβατικής – φαρμακευτικής ιατρικής εκπαιδεύονται στην φαρμακευτική – χημική αντιμετώπιση μιας ήδη εκδηλωθείσας ασθένειας και όχι στην φυσική και αποτελεσματική προληπτική αντιμετώπιση της και θεραπείας.
Στο έργο του « Ο μεταβολισμός των όγκων », ο Warburg απέδειξε ότι όλες οι μορφές καρκίνου χαρακτηρίζονται από δύο βασικές προϋποθέσεις: οξέωση και υποξία (έλλειψη οξυγόνωσης ). Επίσης, ανακάλυψε ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι αναερόβια (δεν αναπνέουν οξυγόνο) και δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό την παρουσία υψηλών επιπέδων οξυγόνου. Αντ’ αυτού, επιβιώνουν με γλυκόζη όσο το περιβάλλον είναι ελεύθερο από οξυγόνο.
Ως εκ τούτου, ο καρκίνος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μηχανισμό άμυνας που έχουν ορισμένα κύτταρα του σώματος για να μείνουν ζωντανά σε ένα περιβάλλον που στερείται οξυγόνου και είναι όξινο. Τα υγιή κύτταρα ζουν σε ένα αλκαλικό περιβάλλον, οξυγονωμένο, επιτρέποντας την κανονική λειτουργία. Με τη διαδικασία της πέψης, τα τρόφιμα δημιουργούν μια όξινη ή αλκαλική κατάσταση στον οργανισμό ανάλογα με την ποιότητα της διατροφής από πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη, μέταλλα και βιταμίνες.
Οξίνιση ή αλκαλοποίηση
Το αποτέλεσμα μετριέται με μια κλίμακα που ονομάζεται ρΗ, με τιμές κλίμακας από 0-14, και με βάση ισορροπίας  ένα ρΗ ουδέτερο: ρΗ 7. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς επηρεάζουν την υγεία οι όξινες και αλκαλικές τροφές, επειδή για να λειτουργούν σωστά και κατάλληλα τα κύτταρα, το ρΗ πρέπει να είναι ελαφρώς αλκαλικό.
Σε ένα υγιές άτομο το pH του αίματος είναι μεταξύ 7,40 και 7,45. Σημείωση: αν το pH του αίματος πέσει κάτω από το 7 τότε το άτομο θα πέσει σε κώμα η θα πεθάνει.
Σύμφωνα με τα παρακάτω, μπορείτε να δημιουργήσετε δύο λίστες τροφίμων
  
1. Τα τρόφιμα που οξειδώνουν το σώμα και είναι φιλικά στον καρκίνο:
Επεξεργασμένη ζάχαρη
Προϊόντα λάιτ. Το PH τους είναι 2,1, δηλαδή, είναι πολύ όξινο - για όσους τρώνε λάιτ μήπως χάσουν κανένα κιλό αντί να σταματήσουν να τρώνε!                                                                                                                                      Κρέας (όλα).
Το αγελαδινό γάλα και όλα τα παράγωγά του                                                                          Θαλασσινά και ψάρια
Εξευγενισμένο αλάτι
Ραφιναρισμένο αλεύρι και όλα τα παράγωγά του (γλυκά, μπισκότα, κ.λπ..).
Προϊόντα αρτοποιίας (περιέχουν κυρίως κορεσμένα λίπη, τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και συντηρητικά).
Μαργαρίνη.
Καφεΐνη.
Αλκοόλ
Καπνός.
Φάρμακα.
Κάθε φαγητό που έχει μαγειρευτεί (το μαγείρεμα εξαλείφει το οξυγόνο και δημιουργεί όξινους  μετασχηματισμούς), συμπεριλαμβανομένων των μαγειρεμένων λαχανικών.
Οτιδήποτε με συντηρητικά, χρωστικές, αρωματικές ουσίες, σταθεροποιητές, κλπ.: δηλ. όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα.
Ο αυτοκαθαρισμός του αίματος είναι να μην πέσει σε μεταβολική οξέωση, εξασφαλίζοντας έτσι την ομαλή λειτουργία των κυττάρων, τη βελτιστοποίηση του μεταβολισμού. Ο οργανισμός πρέπει να λάβει από τις βάσεις των τροφίμων τα απαραίτητα ορυκτά για να εξουδετερώσει την οξύτητα του αίματος του μεταβολισμού, αλλά όλα τα τρόφιμα που αναφέρονται παραπάνω παρέχουν πολύ μικρή σε αντάλλαγμα αυτοκάθαρση στο σώμα. Λάβετε υπόψη ότι στο σύγχρονο τρόπο ζωής τα τρόφιμα αυτά καταναλώνονται κάθε μέρα του χρόνου.

2. τα Αλκαλικά τρόφιμα (Υγιεινά και υπέρ της ζωής)
Όλα τα ωμά λαχανικά (μερικά είναι μεν όξινα, - αλλά εντός του οργανισμού υπάρχουν αλκαλοποιητές αντίδρασης έναντι μιας ελαφράς οξίνωσης -  αλλά φέρνουν μαζί τους το αναγκαίο θεμέλιο για τη σωστή ισορροπία του οργανισμού και παροχή οξυγόνου.
Φρούτα ωμά, όπως τα λαχανικά. (για παράδειγμα το λεμόνι μπορεί να έχει ένα ρΗ περίπου 2,2, αλλά στο σώμα έχει εξαιρετικά αλκαλοποιητική επίδραση - ίσως την πιο ισχυρή από όλα). Τα φρούτα παρέχουν υγιή ποσά οξυγόνου.
Σπόροι: Πέρα από όλα τα άλλα οφέλη , είναι ιδιαίτερα αλκαλικοί, όπως π.χ. τα αμύγδαλα.
Σιτηρά: ελαφρώς όξινα, αλλά πολύ υγιεινά. Όλα τα σιτηρά θα πρέπει να τρώγονται μαγειρεμένα.
Μέλι (εξαιρετικά αλκαλικό).
Χλωροφύλλη των φυτών (οποιουδήποτε φυτού) είναι ιδιαίτερα αλκαλική (ιδιαίτερα η aloe vera και ο χυμός από βλαστούς σιταριού).
Το νερό είναι σημαντικό για την παροχή οξυγόνου.  «Η χρόνια αφυδάτωση είναι το κύριο αγχωτικό του σώματος και η ρίζα των περισσότερων από τις εκφυλιστικές ασθένειες», λέει ο Δρ Feydoon Batmanghelidj
Η Άσκηση οξυγονώνει ολόκληρο το σώμα σας, και όχι ο καθιστικός τρόπος ζωής.
Σε αντίθεση με τα παραπάνω είναι εντελώς αδύνατο για έναν καρκίνο που πολλαπλασιάζεται στο σώμα ενός ατόμου να απελευθερώσει την οξύτητά του, αν δεν τρέφεται με τροφές που παράγουν αλκαλικές μεταβολικές αντιδράσεις και δεν αυξήσει την κατανάλωση καθαρού φιλτραρισμένου νερού και, με τη σειρά του, αποφύγει όλα τα τρόφιμα που προκαλούν τέτοια οξύτητα, και τα τοξικά τους στοιχεία.
Σε γενικές γραμμές, ο καρκίνος δεν είναι μεταδοτικός ούτε κληρονομικός … είναι αποτέλεσμα  των διατροφικών συνήθειών, του περιβάλλοντος και μιας καθιστικής ζωής.
Ο Mencken έγραψε:
Ο αγώνας της ζωής είναι κατά της κατακράτησης οξέος. Η γήρανση, η έλλειψη ενέργειας, η κακή διάθεση και ο πονοκέφαλος, οι καρδιακές παθήσεις, οι αλλεργίες, το έκζεμα, η κνίδωση, το άσθμα, οι παθήσεις στα νεφρά και η αρτηριοσκλήρωση είναι απλώς μια συνεχής συσσώρευση οξέων.
Ο Baroody λέει στο βιβλίο του: Δεν έχουν σημασία τα αμέτρητα ονόματα των ασθενειών. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα προέρχονται από την ίδια αιτία: πολλά όξινα απόβλητα συγκεντρωμένα στο σώμα!
Ο Δρ Ρόμπερτ δήλωσε: «Η υπερβολική αύξηση της οξύτητας στο σώμα είναι η αιτία όλων των εκφυλιστικών ασθενειών. Όταν η ισορροπία έχει σπάσει και το σώμα αρχίζει να παράγει και να αποθηκεύει περισσότερη οξύτητα και τοξικά απόβλητα που πρέπει να αφαιρεθούν, στη συνέχεια αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα διάφορες ασθένειες.

Τι γίνεται με τη χημειοθεραπεία;
Η χημειοθεραπεία επιδρά άμεσα στα αλκαλικά αποθέματα του σώματος και για την εξουδετέρωση της παραγόμενης οξύτητας εξ αιτίας της, το σώμα θυσιάζει μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το κάλιο, που βρίσκονται στα οστά, τα δόντια, τα νύχια, τις αρθρώσεις και τα μαλλιά. Γιαυτό τον λόγο έχει παρατηρηθεί σε άτομα που λαμβάνουν αυτή τη θεραπεία, μεταξύ όλων των άλλων παρενεργειών, να πέφτουν με μεγάλη ταχύτητα τα μαλλιά. Για το σώμα δεν σημαίνουν τίποτα τα μαλλιά, αλλά ένα όξινο pH σημαίνει σε κάποιες περιπτώσεις θάνατο…
Με τον καρκίνο έχει αναπτυχθεί μια τεράστια επικερδής  βιομηχανία: «η βιομηχανία του καρκίνου» και η χημειοθεραπεία είναι μια από της πιο προσοδοφόρες οικονομικά  επιχειρήσεις δισεκατομμυρίων που υπάρχουν σήμερα ενώ η φαρμακοβιομηχανία και η βιομηχανία τροφίμων είναι η πιο ζοφερή σημερινή οικονομική πραγματικότητα.
Αφήστε τα τρόφιμα να είναι το φάρμακό σας, και το φάρμακο σας να είναι τα τρόφιμα” Ιπποκράτης.

Το κείμενο αναρτήθηκε στο http://www.bioathens.com και επιδιορθώθηκε από τον
Ανδρέας Λάσκαρης
Εναλλακτικός Θεραπευτής - Βιοθεραπευτής - Φυσικοθεραπευτής