Υλικά:
1/2 κιλό ρεβύθια
2 καρότα
1 ματσάκι μαιντανό
2 κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Κίμινο
Αλεύρι ολικής - προτιμήστε εκείνο χωρίς γλουτένη
Ελαιόλαδο
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από βραδύς. Τα περνάμε στο μούλτι λίγα-λίγα με ελάχιστο νερό ώστε να δουλευτούν. Περνάμε στο μούλτι τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα και τον μαιντανό. Αν διαθέτετε μηχανή για κιμά είναι καλύτερο να περάσετε τα ρεβύθια από εκεί. Επίσης τον μαιντανό είναι καλύτερο να τον κόψετε στο χέρι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το αλεύρι και τα μπαχαρικά ώστε να δέσουν και τα αφήνουμε να καθίσουν 2-3 ώρες για να ανοίξουν οι μυρωδιές. Προσθέτουμε και λίγο ελαιόλαδο.
Σε ένα πιάτο βάζουμε μπόλικο σουσάμι και αφού πλάσουμε τα κεφτεδάκια τα περνάμε στο σουσάμι και τα τοποθετούμε σε λαδόκολα μέσα σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Η Υγεία αρχίζει από την διατροφική μας συμπεριφορά. Και μια καλή διατροφή πλούσια σε ωμά λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ωμούς ξηρούς καρπούς ή και με ελάχιστες ελαφρά επεξεργασμένες τροφές, έχει ως αποτέλεσμα μια ζωή χωρίς αρρώστιες ή όσο είναι δυνατόν λιγότερες. Γιατί μια ζωή με ποιότητα και έναν εγκέφαλο με υγιή δραστηριότητα είναι μια ζωή άξια να ζήσει ο κάθε άνθρωπος.
Καλή σας όρεξη.
Ανδρέας Λάσκαρης
Φυσικοθεραπευτής - Βιοθεραπευτής - Δάσκαλος Εναλλακτικών Φυσικών Μεθόδων Ευεξίας